22. apr. 2024 o 07:30
žani, Koktejl

Šokujúce sumy za lieky, kamarát Mirgovej uviazol so zlomeninou v USA: Pustil som tu dosť peňazí

placeholder
Hudobník Peso1M je dobrý priateľ Dominiky Mirgovej.
Zdroj: Instagram/peso1m

Musel siahnuť hlboko do peňaženky.

Domáce promi
22. apr. 2024 o 07:30
Šokujúce sumy za lieky, kamarát Mirgovej uviazol so zlomeninou v USA: Pustil som tu dosť peňazí

Musel siahnuť hlboko do peňaženky.

Speváčka Dominika Mirgová odletela vo februári aj so svojim tímom za veľkú mláku, aby nahrala ďalšiu pieseň a tiež videoklip. Štvrtý deň pobytu v Los Angeles poznačil na prvý pohľad malý pád, ktorý sa poriadne skomplikoval. Jej kamarát Peter Dráb, s ktorým natočila už niekoľko klipov, si chcel prvýkrát vyskúšať jazdu na skateboarde. Skončilo to zlomeninami a potrhanými šľachami na nohe.

Aby toho nebolo málo, umelec musel v USA zostať a ľahol si pod nôž. Slováci boli v poriadnom šoku, keď v deň operácie opustil nemocnicu a len pár hodín po prebratí z anestézie zamieril na hotel. Prvé dní pretrpel, no už sa mu opäť vrátil úsmev na tvár. "Ja som mal tú nohu tak rozšalátenú, že som mal zlomenú kosť v členku, priamo v kĺbe. Natrhnuté väzy v členku a zlomenú kosť v chodidle, posunutú, a tam roztrhnuté nejaké väzivo," opísal svoje zranenie, pre ktoré mu museli dať do tela šróby.

Všetci vedia, že zdravotníctvo v USA je extrémne drahé a preto sa sledovatelia opýtali umelca, koľko ho to celé stálo a či ho zdravotná starostlivosť nezruinovala. "Treba mať dobré poistenie. Na to si určite dávajte pozor," prízvukoval milovníkom cestovania. "Ja som hneď komunikoval telefonicky s poisťovňou, nech mi poradia, kam ísť. Úkony mi hradí poisťovňa. Stalo sa mi ale, že som si musel platiť nejaké lieky, topánku a reálne som tu pustil dosť peňazí," zveril sa na sociálnej sieti. Jedny lieky, ktoré si potreboval kúpiť stáli 300 dolárov (vyše 280 eur) a nebolo to to jediné, čo musel brať.

Lekári mu ešte pred odletom z Ameriky vybrali štichy a následne si išiel vyzdvihnúť lieky, čo sa však nepríjemne skomplikovalo. Tabletky skončili v inej lekárni, než mali a tak sa musel zranený mladík presúvať po meste, aby sa k nim dostal. Tým to ale neskončilo.

"Okrem toto, že som bol najskôr v jednej lekárni, kde som mal mať lieky, ale tam neboli, sme prišli do druhej, tak ma nevedia nájsť v systéme podľa americkej kartičky z poisťovne," prezradil s tým, že čakal na mieste takmer pol hodinu. "Šľak trafiť ma ide. Okolo 650 dolárov (skoro 610 eur, pozn. red.) stoja ešte medzi rečou. Takže krásny deň," posťažoval sa sledovateľom.