22. apr. 2024 o 20:00
Dominika Vargová, Koktejl

Laura († 35) si pri prechádzke zlomila členok: Náhla smrť po operácii!

placeholder
35-ročná žena zomrela deň po operácii malej zlomeniny (ilustračné foto).
Zdroj: iStock

Večerná prechádzka sa skončila tragicky.

Zaujímavosti
22. apr. 2024 o 20:00
Laura († 35) si pri prechádzke zlomila členok: Náhla smrť po operácii!

Večerná prechádzka sa skončila tragicky.

Mamička zomrela po rutinnej operácii členka, ktorý si zlomila po páde počas nočnej prechádzky, píše The Sun. Laura Griffiths († 35) skonala v decembri 2019 na poškodenie pľúc, pretože sa jej zablokoval prívod krvi. Jej rodičia Cath a Dennis uviedli, že sa domnievajú, že zdravotnícky personál zlyhal.

Učiteľka z Huddersfieldu utrpela pľúcny infarkt - jednu z kľúčových komplikácií pľúcnej embólie. K pľúcnej embólii dochádza, keď krvná zrazenina zablokuje žilu alebo tepnu v pľúcach, a ak sa rýchlo nelieči, môže byť život ohrozujúca.

Medzi príznaky patria ťažkosti s dýchaním, ktoré prichádzajú náhle, bolesť na hrudníku, ktorá sa zhoršuje pri nádychu, a vykašliavanie krvi. Často sa vyskytujú, keď sa krvná zrazenina uvoľní z nohy a dostane sa až do pľúc. Ak sa v nemocnici liečite na iné ochorenie, lekárske tímy by mali prijať opatrenia na prevenciu hlbokej žilovej trombózy.

Pľúcne infarkty vznikajú pri odumieraní pľúcneho tkaniva v dôsledku embólie. Pri vyšetrovaní zaznelo, že Laura bola viac ohrozená touto komplikáciou, pretože mala väčšie riziko vzniku krvných zrazenín. Mala hlbokú žilovú trombózu v ľavej nohe a podstúpila operáciu, pri ktorej jej vložili do nohy platničku a skrutky na odstránenie zlomeniny, ku ktorej došlo po tom, ako 14. decembra spadla počas nočného výletu.

Matka dvoch detí tragicky zomrela 31. decembra, deň po operácii. Vo vyhlásení pre súd ju mama opísala ako „odhodlanú, lojálnu, zábavnú, strohú, milujúcu, podporujúcu, oddanú, starostlivú, odvážnu a silnú“. Uviedla, že táto smrť bola pre rodinu obrovským šokom, pretože podľa jej názoru počas starostlivosti o ňu „mnohí zdravotnícki pracovníci premárnili mnoho príležitostí“. Vyšetrovanie sa ani po rokoch neuzavrelo.